Службата за сигурност на Украйна обяви подозрението си върху повече от

...
Службата за сигурност на Украйна обяви подозрението си върху повече от
Коментари Харесай

СБУ осъди за предателство над 200 украинци

Службата за сигурност на Украйна разгласи съмнението си върху повече от 200 предатели в нелегално приемане и разпространяване на информация за Силите за защита на страната ни. На процедура тези лица са сключили съглашение с руснаците и съставляват опасност за сигурността. Това съобщиха през днешния ден от формалната пресслужба на СБУ.

„ От началото на пълномащабното навлизане в Русия, съгласно материалите на Службата за сигурност, повече от 200 обвинени са обвинени в нелегално разпространяване на информация за украинските сили за защита. Всъщност тези лица са помогнали на врага да се приготви, придвижи и поправя въздушни удари на наша територия, в това число с потребление на крилати ракети и безпилотни самолети-камикадзе “, се споделя в изказване на СБУ.

Тези лица ще бъдат наказани за закононарушение, както е планувано в член 114-2 от Наказателния кодекс на Украйна.

„ Обявено е съмнение по член 114-2 от Наказателния кодекс на Украйна (неразрешено разпространяване на информация за посоката, придвижването на оръжия, Въоръжените сили на Украйна или други военни формирования). По отношение на 190 от тези обвинени са изпратени обвинителни актове на съд. Нападателите са изправени пред до 12 години затвор ", оповестява пресслужбата.

СБУ описа кои служби и ведомства на Украйна са станали цел на предателите.

„ В множеството случаи жителите целеустремено предаваха на агресора информация за местонахождението и придвижването на подразделения на Въоръжените сили на Украйна, Държавната гранична работа и Националната армия. Преди всичко врагът се интересуваше от координатите на краткотрайно разполаган, пунктове, направления на придвижване и укрепления на украинските бранители. Окупаторите също се пробваха да разкрият огневи позиции на украинската артилерия и системи за противовъздушна защита ", споделиха от министерството.

Службата за сигурност съумя да вдигне завесата и даде няколко образеца. По-специално представители на СБУ оповестиха, че в края на май тази година чиновници на СБУ са задържали осведомител на основното ръководство на Генералния щаб на Руската федерация (по-известно като ГРУ) в Донецка област. Подсъдимият се опитал да снима скрито придвижването на украински военни конвои, които прекосявали през град Северски Донец в посока Бахмут.

Като различен образец бяха дадени детайлности от следствието на подготовката на офанзива против Киев.

„ Службата за сигурност бързо разпознава шестима поданици на столицата, които нелегално разпространяваха информация за работата на силите за противовъздушна защита по време на масираната офанзива на Руската федерация против Киев в нощта на 16 май “, се споделя в отчета.

Вече се разбра за ориста на най-малко четирима предатели. Четирима обвинени към този момент са известени за подозрение за осъществяване на закононарушение. Спрямо двама са импортирани обвинителни актове в съда. Други се проверяват.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР